вівторок, 9 січня 2018 р.

Талантами примножується рідний край

Багата Україна талантами, щедра на красу. У кожному регіоні – свої звичаї, обряди, пісні, ремесла. Все це споконвіку створював народ – дарував незрівняну радість людям різних часів і поколінь. Світ народжує талановитих людей, які точно відчувають прекрасне і свої почуття і враження намагаються висловити у своїх роботах.

9 січня на креатив – вечір «Талантами примножується рідний край» зібралися майстрині любительського об΄єднання «Творча майстерня талантів» в Арбузинській центральній районній бібліотеці, на який було запрошено майстрів із сусідніх сіл та селища Костянтинівки та слухачів  університету ІІІ віку.
Вперше на засідання завітали Мягка Валентина Дмитрівна та Горбач Віра Антонівна, поповнивши скарбницю талантів Арбузинщини, розповівши присутнім, що посприяло розвитку їх таланту.
Валентина Дмитрівна, будучи на пенсії, знайшла для себе захоплюючий вид творчості. Вона опановує рідкісний вид мистецтва – створення картин з природніх матеріалів – мушлів та «фіш – арт» – створення картин з кісток і луски риби. А Віра Антонівна займається рукоділлям вже давно, вишиває хрестиком картини, серветки, рушники, а завітала вперше, почувши про схвальні зустрічі в  районній книгозбірні, де можна поспілкуватися, зустрітися з односельцями, поділитися своєю майстерністю та передати мистецтво творити чудеса своїми руками майбутньому підростаючому поколінню.
В ході вечору у виконанні слухачів Університету ІІІ віку та майстринь звучали новорічні та різдвяні українські колядки «Новорічна», «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Нова радість стала». Це обрядові пісні з побажаннями багатства, доброго здоров'я, хорошого врожаю. Що ми Вам і бажаємо в Новому році. А ще нових талантів, процвітання Україні та мирного чистого неба!
В читальній залі було оформлено виставку виробів «Розмаїття творчості», на якій презентовано  різнобарв’я  вишивки на подушках, рушниках, картинах, весільне оздоблення пляшок, бокалів у виконанні сім’ї  Саветів–Златовихіз селища Костянтинівки.
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар