четвер, 6 грудня 2018 р.

Життя гідне того, щоб жити

          Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який відзначається 1 грудня, – це попередження всім про болючу рану суспільства - СНІД, який виник наприкінці XX сторіччя. І прикро те, що ми, як і багато років тому, не хочемо повірити, що проблема СНІДу і його наслідків безпосередньо стосується кожного.

         4 грудня в Арбузинській центральній районній бібліотеці відбулася зустріч з лікарем-інфекціоністом
 Бердніковою Ю.Б. та учнями старших класів Новоселівської ЗОШ (вчителі Гусениця Л.І. і Лєва Т.В.), яка мала назву «ВІЛ/СНІД сьогодні: варто знати більше».

         Бібліотекарі Середенко А.В. і Онищенко К.А. ознайомили учасників заходу з однією із найважливіших і найтрагічніших проблем всього людства – СНІДом. 
У присутніх на заході учнів була можливість збагатити себе новими знаннями про ВІЛ/СНІД.

         Під час зустрічі запрошені переглянули відеоролик «СНІД не спить», з якого дізналися про історію виникнення СНІДу, способи зараження, наочно побачили, як розповсюджується ВІЧ в організмі людини та познайомилися з простими правилами безпеки.

         Юлія Богданівна разом
 зі старшокласниками обговорила проблеми ВІЛ-інфікованих в Україні, зокрема толерантного ставлення до них, методи боротьби з цією страшною хворобою та як уберегтися від цього захворювання. Готуючись до зустрічі школярі підготували плакати, малюнки, які презентували аудиторії.

         На книжково-ілюстративній викладці
 «Обери життя - воно прекрасне» були представлені книжкові новинки, з яких читачі змогли дізнатися багато корисної інформації, знайти відповіді на питання, що їх турбують та про необхідність здорового способу життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар