середу, 23 січня 2019 р.

«Соборність України: шлях до волі»

 Сто років тому – 22 січня 1919 року – було проголошено Акт Злуки. Це була одна з найвизначніших подій доби Української революції 1917–1921 років. Ухвалення цього документу означало об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. І саме  цей день прийнято відзначати як свято – День Соборності України.


 З цієї нагоди  Новоселівська бібліотека – філія провела годину патріотичної єдності  «Соборність України: шлях до волі». Учасниками заходу були завідуюча сільським клубом С.Одокій, соціальний працівник Я. Кузьмінська та учні Новоселівської ЗОШ.
 Бібліотекар ознайомила присутніх із історією виникнення Дня Соборності та значення цього свята в житті українців. Присутні підготували і прочитали вірші про Україну,  патріотизм українських людей. Користувачі мали можливість ознайомитися із книжковою виставкою  «Україна моя, ти одна, як життя», яку організувала бібліотекар Л. Шаповалова.
В кінці заходу було проведено флеш – моб «У нашім серці – єдина, вільна Україна».
 Сьогодні День Соборності України, свято рідного краю, свято нашої держави. Ми пишаємося, що ми – українці, а наша Вітчизна – Україна, земля, дорога та мила серцю кожному із нас.

Немає коментарів:

Дописати коментар