середу, 20 лютого 2019 р.

"Ріка нашої пам’яті"

 Пятий  рік поспіль  в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотнівшановуючи подвиг учасників революції Гідності та віддаючи належну шану тимхто загинув протягом кривавих січневих та  лютневих днів 2014 року.


       19 лютого в приміщенні Арбузинської районної бібліотеки, за участю учнів старших класів Арбузинської ЗОШ № 1 на чолі із вчителем Церуш С.М. ім.О.Закерничного, відбувся вечір пам’яті героїв Небесної сотні, який пройшов в атмосфері духовного піднесення та глибокого патріотизму. Розпочали вечір -спогад «Україна - муза болю, гніву, боротьби…» ведучі заходу  бібліотекарі Середенко А.В. та Онищенко К, які  відновили хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках, згадали поіменно Героїв Небесної Сотні.
        Значущим доповненням до заходу стала книжково-ілюстративна виставка « Ви першими стали за гідність,за волю ».
        Хвилиною мовчання учасники й присутні  вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, котрі загинули від куль снайперів під час революції Гідності, захищаючи високі демократичні принципи, європейське майбутнє нашої держави, права і свободи людини.
        Увагу присутніх привернули виконавці  Л.Тищенко, А.Ночевкіна, Т.  Зайцева  щирими й щемливими піснями «Журавлі» та  «Я хочу жити без війні», «Україна».  Патріотичні вірші читала А.Крижня
        Пригадати пам’ятні події, опинитися в атмосфері Майдану учні мали змогу завдяки презентації «Прийняло небо, лишивши списки…». Старшокласники зі сльозами на очах вдивлялися в обличчя героїв на екрані.
         Минуло чимало часу, а спалахи вогнів Майдану й досі постають у пам’яті, ніби ще вчора стояли рятівні барикади на головній площі столиці. І згадується, як горіли вогнища нашої надії у металевих бочках, як звучали у повітрі голоси тисяч революціонерів, зливаючись в єдиний голос України. І хоч не було впевненості в завтрашньому успіху, але було найголовніше – впевненість одне в одному.
       Наші герої, наші брати та сестри, які жили й загинули в ім’я України, ніколи не будуть забуті. І зараз, у момент, коли боротьба за свободу країни триває і забирає людські життя на війні з російським агресором, ми маємо відтворити у власній пам’яті початок – все те, чим жив той Майдан, що давало йому силу існувати.

Немає коментарів:

Дописати коментар