четвер, 28 лютого 2019 р.

"Вічна пісня барв і кольорів, Неповторна музика натхнення!"

Народне мистецтво, яке передавалося з покоління в покоління, століттями завжди було і є грунтом для спілкування людей, джерелом пізнання історії, культури, звідти ідуть витоки творчості. Традиційні пісня і танок, легенда і казка, малюнок і художнє ремесло стали основою сучасного народного мистецтва, пов’язаного виготовленням речей, практично необхідних, зручних у користуванні й ошатних за формою та оздобленням.


         Останнім часом Арбузинська районна бібліотека  активно впроваджує  в практику своєї роботи «творчі майстерні», які знайомлять користувачів з різноманітними техніками рукоділля: малюванням, вишивкою, художнім розписом, квілінгом, декупажем тощо. Творчо обдаровані користувачі різного віку та здібностей з радістю беруть участь у різних заходах і майстер-класах, популярність і життєздатність яких визначається насамперед цікавим, творчим, невимушеним спілкуванням.
          27 лютого, незадовго до Міжнародного жіночого свята  до районної книгозбірні були запрошені майстрині – вишивальниці  селища та учні 3Б класу НВК «Пролісок» (класний керівник Тищенко Л.И.) на  майстер-клас «Наші берегині на всі руки майстрині». Запрошені умільці розкрили тонкощі вишивання хрестом, бісером та стрічками і вчили  цьому кожного бажаючого. А бібліотекарі підготували  широкий набір літератури і періодики «Hand made», створили  виставку творчих робіт з декоративно-прикладного мистецтва своїх користувачів.
         У наших серцях прихід весни, усе найкраще і найдорожче - родинне тепло і затишок, безмежна душевна щедрість все пов’язане з жінками- матерями, сестрами, подругами і колегами.
        Тож другою частиною заходу стало поздоровлення  жінок зі святом 8 березня- Міжнародним  днем прав жінок і миру  Розпочали свято ведучі Середенко А.В. і Онищенко К.А. привітаннями, прекрасними поетичними рядками про жінок і для жінок, а ще познайомили  присутніх з різноманітною літературою на дану тематику, яка була представлена на книжковій виставці, організованій до Жіночого свята - «А жінка в світ приходить для ЛЮБОВІ ». Яскраве враження на глядачів справив виступ третьокласників.  Гарні слова побажань почули жінки від дітей, які  читали вірші, в яких звучала найвища любов до мам. А потім школярі  всім присутнім  подарували власноруч виготовлені  сувеніри. Поплавський В.Г. читав вірші - присвяти найкращій половині людства, Ткаченко Н.М. представила  свою творчість віршами «Мамине свято», «Донечці». До привітання приєднались Ніколайко Л.І. та Черевач Л.А., а переможиця обласного  конкурсу читців «Барви надії» (2019 р.) Крижня А.М. декламувала уривок з твору О.Довженка «Мати». Окрасою заходу став музичний номер у виконанні працівника районного Будинку культури Телегіна О.А.
         По закінченню зустрічі всі насолоджувались ажурними блинами з абрикосовим джемом, тістечками і хрусткими вергунами та цукерками. Пили запашний чай, лунав веселий дитячий сміх. І додому ніхто не поспішав. Йшла жвава розмова, майстрині ділилися схемами вишивок, показували свої нові роботи. Солощенко Л.Г. вчила вишивці тонкими стрічками…

Немає коментарів:

Дописати коментар