четвер, 6 червня 2019 р.

«Спокуси книжкового літа»

Розпочалося літо і Арбузинська районна бібліотека для дітей  з радістю приймає у  себе на гостини діток з пришкільних оздоровчих таборів. З ними проводяться різні розважальні та пізнавальні заходи. Юні читачі можуть добре відпочити: відправитися в захоплюючу подорож  по  сторінках улюблених книг, прочитати яскраві дитячі періодичні видання, отримати потрібну інформацію з мережі Інтернет, пограти в ігри, переглянути улюблені мультфільми, поспівати, помалювати тощо.


5 червня до книгозбірні завітав шкільний оздоровчий табір з села Садове на чолі з директором табору Шутко О.П. Діти мандрували  «Казковою країною»  разом з її незвичайними героями. Казкові конкурси були смішні та трішки заплутані, але малечу вони не збили з пантелику. Таборяни швиденько давали правильні відповіді на доволі непрості запитання бібліотекарів Середенко Алли та Онищенко Каті. Діти відповідали на питання літературної вікторини, приймали участь у грі  «Вірю – не вірю!»,  продовжували прислів’я, складали власні казки, в яких головні герої ставали добрішими і слухнянішими. У грі  «Виправ помилку» команди отримали  картки з уривками відомих казок, в яких допущені помилки виправляли їх, вписуючи правильні слова.
На завершення свята учасники перетворились  на   справжніх художників - малювали  і розфарбовували ілюстрації до улюблених казок.
Для користувачів бібліотеки в читальному залі оформлено розгорнуту книжково- ілюстративну виставку «Планета дитинства».
 
Наступного дня до книгозбірні  завітали справжні книго мани - це  вихованці НВК «Пролісок» разом з вчителями Лівою Л.Ф. та Жарюк О.О. на  літературно-ігровий колаж «Щоб героя відгадати, треба книжку прочитати» . Діти із задоволенням відповідали на запитання вікторини та відгадували загадки із «Чарівної скриньки», змагалися за звання «Кращого знавця творів художньої літератури», виявили свою ерудованість у розв’язуванні кросвордів. Показати свою артистичність змогли таборяни у конкурсі «І знову казка ожива…» та конкурсі «Впізнай мене». Учасники заходу створювали образи літературних персонажів, використовуючи  предмети , які вони «загубили». А ще залюбки вирізали і клеїли казкових героїв для настільного лялькового театру.
Казкове  свято в бібліотеці - це  тріумф книги і читання, в котрий раз переконливо довело, що книга є і залишається справжнім другом сучасної дітвори, а бібліотека – надійним путівником і порадником в книжковому просторі.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар