вівторок, 18 грудня 2018 р.

"Святий Миколай у бібліотеці"

Чудотворець Миколай!
Ти про нас не забувай!
Дай нам радості скоріше,
І здоров'я не шкодуй!
Від біди убережи,
Дай нам світла і тепла,
Миру, щастя і добра!

Впевнено крокує нашим краєм зима-чарівниця, несе із собою свята! Скільки б не було попереду новорічних свят, саме день Святого Миколая кладе їм початок. Адже, зазвичай, у цей час випадає перший сніг, а простір наповнюються святковою передноворічною атмосферою.
Ось і прийшло свято, якого з нетерпінням  всі чекають - свято Миколая. Особливо це свято люблять діти на Україні, з давніх часів вважаючи його кращим святом у році, адже в це свято їм завжди дарували подарунки, якщо вони були слухняними протягом року, ну а неслухи могли вранці знайти різочку під подушкою.
У п’ятницю, 14 грудня, в приміщенні Арбузинської районної бібліотеки для дітей було сонячно та радісно. А все тому, що господині книгозбірні зустрічали в своїй світлиці діток із Арбузинських ЗОШ № 1 і  №2 , Садівської та Кавунівської ЗОШ, які прийшли на святкову розважальну програму «Перша зіронька горить, Миколай до нас спішить». Зала святково оформлена сніжинками, гірляндами, малюнками, розгорнутою  книжковою-ілюстративною виставкою « Святий Микодай до нас завітай», а головною прикрасою стала святкова ялинка.
 Діти  та дорослі дізналися від ведучих Каті Онищенко  та Алли Середенко  про життя Святого, слухали цікаву історію про Чудотворця, про його добрі справи.
На театралізованому дійстві до  усіх присутніх  завітав Святий Миколай (Артем Шутко), який закликав не слухати Бісиків (Ростислав Крепак, Рева Іван, Нікулін Микола, Андрій Левченко), які  норовили  підкласти кожному різочки та закликали  робити погані справи, а бути добрими та слухняними. В цьому Святому допомагав Вітер (Данилко Онищенко) ,прекрасні Зірочки (Настя Севастьянова і Настя Ярошенко), Ангел (Альбіна Савчук) та  ведучі (Марина та Ірина Назарові ) прогнали  лиходіїв. і розпочалися веселі ігри, конкурси та хороводи. Маленькі учасники заходу, школярі Садівської школи,  із задоволенням декламували вірші про Святого Миколая, давали відповіді на запитання літературної вікторини та відгадували загадки.
На свято були запрошені протоієрей  нашої церкви Пресвятої Богородиці Михайло Миколайович Гірняк та отець Андрій Мазуренко.  Богослужитель Михайло Миколайович  розповів присутнім про життя і чудесні діяння Святого . На завершення свята всі  присутні отримали подарунки, які люб’язно підготував Михайло Миколайович. Щиро дякуємо дарувальникам Гірняку М.М. і Мазуренку А.П. за підтримку. Приємно, що такі люди живуть в нашому селищі, що доброта не вийшла з моди.
Гарячими оплесками всі зустрічали учасників вокального дитячого ансамблю «Веселі нотки» ( керівник Т.Кожевнікова,  РБК).
Магія дитячого щастя, веселого сміху та щирої віри у дива зробили свято неповторним і чарівним.
Новорічно-Різдвяні заходи в книгозбірні розпочалися й впродовж цих передсвяткових днів на читачів  чекає багато цікавинок.

Немає коментарів:

Дописати коментар