понеділок, 17 грудня 2018 р.

"Все, що душа довірила словам"


 Цьогорічна тепла зима радує нас цікавими культурними подіями. В середині грудня  до Арбузинської центральної районної бібліотеки завітали на творчий вечір поета-земляка Олександра Вікторовича Петренка представники літературної спільноти селища Арбузинка: члени літературного об'єднання «ДАР» , редакція місцевої газети «Нове життя», друзі, його сімя, знайомі, однокласники , студенти Університету ІІІ віку та молодь АПАЛ,  словом  жителі нашого краю, ті хто захоплюється творчістью поета.
 Гридіна Любов Олексіївна, бібліотекар Арбузинської         бібліотеки-філії , захоплюється творчістю Петренка Олександра Вікторовича стала ініціатором і організатором проведення творчого вечора поета-краяна «Знайомтесь наші знайомі». Залучила всіх хто закоханий в поезії земляка: це бібліотекарі районної бібліотеки, друзі, колеги по- перу, сусіди- Бєлік Т.С, Пшонко П.С.,Кокошенко Г.О.,Черевач Л.А., Крижня А.М.,Опалюк Н.В.
 Ведучі заходу проникливо розповідали про  життєвий і творчий шлях  винуватця цього зібрання.Присутні почули коротку біографію та уривки з творів Олександра Петренка.
 Поезія — це стан  його душі, пісня, яка лине із самого серця. Кожен вірш — це сповідь поета, якийсь незабутній епізод з його життя, неповторний барвистий опис життєво-важливих цінностей, переживань, почуттів, емоцій.
 Сам автор читав напам’ять присутнім у залі свої вірші – як вже давно відомі арбузянам, так і нові, нещодавно написані. Поет зупинився на поезіях різних за жанрами, за темами. Майже в усіх поезіях  Олександра Вікторовича оспівані  найдорожчі образи: Україна, мама, кохана. Поезія на морську тематику та пісні. Ця високодуховна людина  досконало знає Біблії мудрий зміст. Бо коли читаєш його поезію духовної тематики розумієш, що всі твори його до тонкості сповідають зі Словом Божим – Біблією.
Осягнути і оцінити творчий здобуток автора- справа нелегка.Він просто і мудро висловлює заповітні мрії свого народу про мир, виражає чітко думки, не ускладнює образну систему і лексику, виключає будь-які пишномовності- все просто і зрозуміло. В його віршах бринить відчуття щирої любові поета до людей і до природи, співчуття до бідних і нещасних.
Зачарували співом працівники районного Будинку культури Зайцева Т.,Тонченко Е.,Воробйов М., виконуючи пісні автора.
В цьому  сповна переконалися учасники заходу. Зустіч пройшла в активному спілкуванні, ніхто не залишився байдужим і запам’яталася кожному з присутніх родинною теплотою, душевністю, щирістю.
 Атмосфера була приємною і невимушеною.  Всі присутні отримали задоволення від спілкування, яке  продовжилося у дружньому колі за чашечкою чаю.
 Працівники бібліотеки подякували автору за приємний вечір та  подаровану нову книгу і побажали  натхнення, творчих успіхів , міцного здоров'я та довгих років життя.
 Слова подяки хочеться сказати  Лагно Вірі Федоровні за спонсорську підтримку творчого вечора Олександра Петренка. 

Немає коментарів:

Дописати коментар