вівторок, 20 лютого 2018 р.

Небесній Сотні шана й молитва, за чисті душі, що злетіли в небо

Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами – Охоронцями на небі.
З нагоди дня пам’яті Героїв Небесної Сотні та річниці майдану 20 лютого в Арбузинській районній бібліотеці  було проведено вечір – присвяту  «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України!» для вчителів і старшокласників Новоселівської ЗОШ та студентів Університету ІІІ віку.
Гостями заходу були представники місцевої влади та громадських організацій: заступник голови Арбузинської районної державної адміністрації, виконувач функцій і повноважень голови районної державної адміністрації Василенко А.О., голова Арбузинської районної ради Кошетар В.М., член виконкому Арбузинської селищної ради, депутат районної ради Солдатова Н.А., начальник Арбузинського відділу Первомайської місцевої прокуратури Довбня М.В.
 В своїй промові Алла Олександрівна нагадала присутнім про ці страшні дні 2013 – 2014 рр., зокрема сказала: «Ми пишаємося героями, які примножують славу нашої держави, відстоюють її територіальну цілісність і незалежність, борються, щоб на нашій святій землі панували мир, злагода і добро».
Володимир Миколайович зазначив, що в подіях на Майдані та на Східному фронті взяли участь і наші земляки, проявивши вражаючу незламність, патріотизм та хоробрість, які ціною свого здоров’я і життя боронять від агресора незалежність та цілісність нашої країни. Приєдналася до виступаючих Наталія Анатоліївна, яка наголосила, що героїчні подвиги патріотів, котрі заради торжества справедливості пожертвували собою для зміцнення власної держави в лютому 2014 року ми не вправі забувати.
Ведучі заходу  бібліотекарі Середенко А.В. та Онищенко К.А. відновили хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013 – 2014 роках, згадали поіменно Героїв Небесної Сотні.
Учасники заходу вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні, які віддали своє життя за Незалежну Європейську Державу, переглянули слайд презентацію «Пам'ять Небесній Сотні», ознайомилися з книжково-ілюстративною виставкою «Небесна сотня – герої незборені, найкращі, найвідважніші сини»

У виконанні Ночевкіної А., учениці 9-го класу Арбузинської ЗОШ №1 ім. О. Закерничного та соліста РБК Воробйова М. пролунали патріотичні пісні.

Немає коментарів:

Дописати коментар