вівторок, 27 листопада 2018 р.

"Ікони вишиті на полотні"


 23 листопада  в «Творчій майстерні талантів», яка організована в Арбузинській центральній районній бібліотеці, відбулась презентація виставки ікон. В цей день зібрались наші користувачі - творчі люди: майстрині вишивки, поети, любителі поетичного слова, учні 11 класу ЗОШ №2 ім. Т. Шевченко. Усі мали змогу помилуватися іконами та картинами майстринь, які вже приймали участь у подібних виставках : Рябуха О.В., Бєлік Т.С., Дроздова З.М., Дейнега М.І., Сідень Т.Г., Лангвізер Т.С.,Антоненко О.М.,Зайцева Т.М.


Наші майстрині – люди з золотими руками та  небайдужими серцями. Це творчі особистості, справжні господині і берегині роду, мають вишуканий смак, великий талант та працелюбність, захоплюються створенням справжніх шедеврів краси та залучають до цієї прекрасної справи рідних та близьких, діляться творіннями… 

Невимушена розмова між майстринями, враження від побаченого, обмін думками і досвідом створили затишну атмосферу, яка надихнула поетесу  Ткаченко Н.М.  і вони прочитала свій   вірш про майстринь - рукодільниць. Звучали українські народні пісні у виконанні Зайцевої Т.М. до якої дружньо приєднались всі присутні.   

Давнє українське мистецтво вишивання поступово відроджується і набирає нових обертів. Серед присутніх на заході старшокласників  Сідень  Єлизавета теж гарно вишиває і має в своєму доробку картини, серветки,рушник…

Директор  Будинку культури Зайцева  Т.М. нагородила  Грамотами обласного управління культури національностей та релігій Дроздову З.М. та Антоненко О.М. за популяризацію народного мистецтва та участь в обласному заході «Фольк толока». 

Веселе товариське спілкування захопило всіх учасників, яким подобається затишна аура нашої території творчості. Адже тут можна почути цікаві історії, отримати імпульс до нових задумів і кваліфіковану оцінку майстринь.


         

Немає коментарів:

Дописати коментар