четвер, 22 листопада 2018 р.

«Допоки пам'ять в серці не згасає»

  Голодна смерть, напевно, найстрашніша
 Вона повільна, довга і тяжка,

Жахлива і пекельна, найлютіша,
 Бо зводить з розуму й така тривка...

     
             Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.
22 листопада учні 7б класу ЗОШ №2 ім. Т. Шевченко разом з вчителем Таранюк Є. О. завітали до Арбузинської центральної районної бібліотеки і стали учасниками вечора - спогад «Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни».
Ведучі заходу Середенко А.В. і Онищенко К.А., зазначили, що в історії українського народу є трагічні сторінки, що примушують стискатися людські серця. І одна із найстрашніших – Голодомор. Школярі дізналися про причини і наслідки цієї трагедії, почули жахливі факти геноциду.
На знак глибокої скорботи і всенародного болю присутні вшанували пам'ять померлих під час голодомору хвилиною мовчання.
         Для користувачів в Інтернет центрі бібліотеки було презентовано медіа-вернісаж «Голод 33-го», на якому були представлені архівні документи, ілюстровані матеріали та спогади очевидців тієї страшної трагедії.
В читальній залі бібліотеки було підготовлено меморіальну викладку «І свічка плакала в скорботі» - це
 книжкові виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні, зокрема в Арбузинському районі.
        Наше спільне усвідомлення масштабів трагедії має стати запорукою торжества політики гуманізму, взаєморозуміння і миру. Наш обов’язок – пам’ятати, передавати нащадкам правду про минуле.

Немає коментарів:

Дописати коментар