середу, 17 квітня 2019 р.

"Хто багато читає, той багато знає"

З 2 по 10 квітня в Арбузинській районній бібліотеці пройшов Тиждень дитячої та юнацької книги «Під парусом книги до нових відкриттів». Книжчин тиждень  зібрав багато шанувальників книги на веселі читання та книжкові відкриття, зустрічі з цікавими людьми.

Розпочиналось святкування в районній бібліотеці книжковим інфотейнментом «Під парусом книги до нових відкритів». У перекладі з англійської інфотейнмент означає «інформаційні розваги». Для глядачів, а це учні 8-х класів ЗОШ №2 разом  з  директором школи Ікленко В.В. та вчителем Крамаренко В.М.  було   представлено театралізоване дійство, в якому прийняли участь всі працівники книгозбірні. Капітан (Середенко А.) і Боцман (Степанченко С.) бригантини, яку  нарекли «Фантазiя»відійшла від причалу «Бібліотечного» і вирушила  у плавання за незвичайним маршрутом. Під час подорожі  всі  присутні стали  очевидцями і учасниками дивовижних подій, які відбулися  на шляху до Країни Книгограй. Восьмикласники вгадували імена капітанів кораблів та  з яких літературних творів ці капітани, при цьому кожен член команди бригантини  користувався  книжковою виставкою- підказкою. До глядачів завітав неперевершений Вінні-Пух (Онищенко К.), який співав пісні –шлягери … та таємничий Незнайомець у масці та чорному плащу.Відгадуючи загадки Незнайомця юнаки і дівчата розгадали імя гостя -граф Монте-Крісто (Рихлицький Б.).
Було завдання і для «дешифрувальників», які розгадали чудернацькішифрограми – назви літературних творів.
А яке ж свято без мудрої Королеви Книги (Білик Л.)? Королева привітала всіх присутніх зі святом Книги і провела з глядачами інтелектуальну вікторинута ознайомила користувачів з книгами- ювілярами – 2019 року.
Продовжилось святкування в районній бібліотеці для дітей В  гості до бібліотеки завітали учні 4 класу Арбузинської  ЗОШ №1 та вихованці НВК «Пролісок» старша група. На дітей чекав бібліошопінг  «Світ казковий і прекрасний», під час якого учасники заходу разом з улюбленими героями книги Юхима Чеповецького -  вірними  друзями  Мициком та Кициком слухали веселі оповідання, роздивлялись яскраві книги автора, фотографувались, дивились театралізацію  «Весела абетка». Юним  акторам та маленьким глядачам  було цікаво та пізнавально!

2019 рік  став ювілейним для генія українського народу Т.Г. Шевченка. « І лине над землею Шевченкове слово» під такою назвою пройшло літературне свято, на яке були запрошені учні 3 класу Арбузинської  ЗОШ №1 та 3Б клас НВК «Пролісок» на чолі з  класним керівник Тищенко Л.М., яка розповіла юним читачам про життєвий і творчий шлях поета, художника.  А потім  юні артисти  – хто напам’ять, а хтось із книжок, читали ті вірші Шевченка, які вже встигли полюбити попри незначний читацький стаж.
На літературному круїзі   «Веселі пригоди - дітям» бібліотекарі ознайомили школярів 3 класів НВК      « Пролісок" та учнів ЗОШ №1  з життєвим та творчим шляхом письменника- ювіляра Ю.Чеповецького ,  здійснили подорож по сторінках книги «Веселі пригоди Мицика і Кицика» разом з мишенятком  Мициком та котиком Кициком.

А ще діти переглянули і обговорили мультфільм «Кошки-мышки» по книзі «Веселі пригоди Мицика і Кицика».Учні з задоволенням читали вірші письменника, казки, п’єси .Обмінювались враженням..
Напередодні літературного свята, завідуюча відділом обслуговання РДБ Середенко А.В. провела майстер-клас по виготовленню книжкових закладинок «Кицики і Мицики».В ньому із задоволенням приймали участь маленькі читачі бібліотеки та учні 4-7 класів Арбузинської ЗОШ №2, які  котиків та мишеняток виготовляли з паперу в стилі орігамі, клеїли вушка та чубчики, а потім розмальовували кольоровими фломастерам. Кожен учасник намагався, щоб їхня закладка була найкраща.
Завершилися  заходи  веселим флеш-мобом «Чеповецького читай - пригоди пізнавай!». На згадку про захід діти отримали закладинки в книжки.
На день здоров’я «Бути здоровим – круто!» були запрошені старшокласники ЗОШ №1 (вчитель  Коробко О.В.) та лікар акушер-гініколог Єкушенко С.С.Метою заходу стало формування в учнів навичок здорового способу життя, навичок толерантного спілкування; розширення читацького світогляду. Світлана Семенівна, спілкуючись з молоддю,зазначила,  що зовнішня краса юнаків і дівчат тісно пов’язана з їх фізичним і духовним станом; дала вичерпні відповіді на всі запитання учнів.Також від бібліотечних фахівців старшокласники одержали корисну інформацію під час  велнес – тренінгу та познайомились з  книжковою виставкою «З книгою подружиш – здоров’я здобудеш!»; взяли участь у конкурсі загадок, приказок, прислів’їв на тему здоров’я людини, відповідали на запитання «Спортивної вікторини» та весело провели фізкульт-хвилинку.

Немає коментарів:

Дописати коментар