середу, 8 травня 2019 р.

«Пам’ятаємо. Славимо. Вшановуємо…»

Ось вже сімдесят четверта весна вітає всіх тих, хто пережив війну, вітає вона й тих, хто знає про ті події  лише з книг, фільмів чи з розповідей старшого покоління.

   7 травня напередодні Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Арбузинській  районній бібліотеці  пройшов тематичний вечір  «Свято слави, свято честі, свято Перемоги!», на який були запрошені учні Садівської ЗОШ (вчителі Шутко О. і  Кобець Т.) Бібліотекарі Онищенко К. і Середенко А. познайомили школярів з історією початку та перебігом Другої світової війни, подвигами земляків-визволителів, внеском українців у перемогу над нацизмом. Перемога дісталась нам дуже дорогою ціною. Майже три довгі роки місто Миколаїв було окуповано фашистськими військами. За цей час на території Миколаївщини фашистами спалено сотні населених пунктів, зруйновано багато заводів, підприємств, житлових будинків, історичних пам'ятників. В умовах жорсткого окупаційного режиму росла хвиля опору: виникали підпільні організації, групи, партизанські загони. У віка увійшов подвиг героїв: розвідника Віктора Лягіна; школярів-підпільників Шури Кобера і Віті Хоменко; 68 десантників під командуванням ст. лейтенанта К. Ф. Ольшанського.
     Юні користувачі з уст в уста, від серця і до серця протягли ниточку спогадів про страшне лихоліття : розповідали про своїх рідних, учасників  ІІ Світової війни, у виконанні учні 7Б класу Арбузинської ЗОШ I-III ступенів №2 ім. Т. Г. Шевченка   звучали патріотичні вірші М. Негоди, Б. Олійника,І.Брашевана. Хвилиною мовчання вшанували пам‘ять загиблих воїнів та жертв війни.  
    Під час заходу демонструвався документальний  фільм про ІІ Світову війну та відео про юних героїв В.Хоменко та Ш.Кобера. Діти змогли поглянути на історичні події тих часів очима солдат-визволителів , та дізналися якою ціною дісталася перемога.
На завершення заходу, учням був проведений огляд літератури, представленої на книжковійекспозиції «Памятати заради майбутнього ».

Не дивлячись на рясний дощ  всі учасники заходу прийняли участь у флеш мобі «Памятаємо.Перемагаємо» і поклали квіти до Вічного вогню  Меморіалу Слави.

Немає коментарів:

Дописати коментар