суботу, 11 травня 2019 р.

Україна і ЄС – разом у майбутнє!

У ці травневі дні все європейське співтовариство відзначає День Європи. Цей день став символом нового початку, вільного та успішного шляху.
    День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

     10 травня в центральній районній  бібліотеці, в рамках діяльності пункту європейської інформації «Все про Європу» , відбувся День Європи «Пізнаємо Європу, рухаємося до Євросоюзу».
      Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи.
       Про це та більш детально про Європейський Союз, його  символи, країни-члени  ЄС, про переваги угоди й можливого вступу України до ЄС розповіли присутнім ведучі заходу Катя Онищенко та Алла Середенко. Присутні познайомились  з культурою і цінностями європейських країн та взнали багато цікавих фактів .
        Відзначити День Європи до бібліотеки завітали учні  Арбузинського професійного аграрного ліцею – група № 28 «Повар-кондитер» разом з майстром виробничого навчання Валентиною Левіною.
        На заході були показані цікаві відеосюжети про влаштування ЄС, європейську ідею. Всі із захватом прослухали Гімн ЄС «Ода до радості».Бібліотекарі підготували для підлітків  програму, яка включала в себе цікавий екскурс до європейських країн, пояснення їх національних традицій, значень державних символів. Присутні змогли дізнатися багато нового про Європейський Союз, його історію та сьогодення, Учні активно відповідали на запитання вікторини «Що ти знаєш про країни Європи?», брали участь у літературних іграх, розгадували кросворди, відгадували придмети, які знаходились у «чорному ящику». За правильні відповіді глядачі в нагороду отримували «зірочки», із яких  було складено  прапор ЄС.
Координатор пункту європейської інформації Катя Онищенко розповіла учням  про послуги, які надає пункт всім зацікавленим та  презентувала виставку «Українські  барви Європи» .
 

Немає коментарів:

Дописати коментар