середу, 22 травня 2019 р.

На крилах натхнення

22 травня в Арбузинській районні бібліотеці відбувся літературно-музичний фестиваль «Душу зцілює добро».


Майже десятий рік поспіль фестиваль талантів відкриває та розвиває творчі можливості людей, які наділені широким мистецьким баченням, багатою уявою та оригінальною фантазією, проте позбавлені повноцінних фізичних можливостей. Захід проводиться за двома  напрямками: музичне та літературне мистецтво. Цьогоріч до сонячного свята всі учасники  підійшли з надзвичайним ентузіазмом. Школярі і люди поважного віку ставили захопливі постановки з вокалу  та поезії, демонстрували успішне інструментальне виконання.
Свято розпочали ведучі заходу Онищенко Катя і Середенко Алла, які створили теплу і доброзичливу атмосферу та побажали усім учасникам фестивалю  успіхів та творчого натхнення.
Спочатку у вокальному мистецтві та художньому слові змагалися юні таланти: Ніколаєнко Даринка, Петрова Юлія,Черкас Валерія, Прока Федір і Плохотнюк Сашко.А потім до виступів було запрошено учасників поважного віку, неодноразового  лауреата  обласних пісенно – літературних конкурсів « Перлини Півдня » – Кислицю Григорія разом з дружиною Ніною, учасника Другої світової війни Омельченка Миколу  та Нечаєва Володимира – лауреата Всеукраїнського музичного фестивалю                       «Грай, гармошка!». Крім того, на усіх гостей фестивалю очікували  захоплюючі  виступи солістів районного Будинку культури Зайцевої Тетяни і Тонченко  Єдуарда.  У виконанні  поетеси Ткаченко Надії прозвучав вірш «Мамин оберіг», а Крижня Алла  декламувала «Обережно ступай». На пісенному небосхилі зявилася ще одна зірочка – це Яся Юрчук, у її виконанні звучала пісня «Батьки мої».
Церемонію нагородження провів Поплавський Віталій , голова журі: в номінації « Пісня » І місце зайняв Кислиця Г (с. Новокрасне),  ІІ місце – Прока Ф. ( смт.Арбузинка) , ІІІ місце – Черкас В.( смт. Арбузинка ), в номінації  « Художнє слово » – І місце розділили Ніколаєнко Д. і Омельченко М.(смт.Арбузинка)– ІІ місце – Петрова Ю. ( смт. Арбузинка ), ІІІ місце Плохотнюк О.(с.Новокрасне).
Гран-прі фестивалю одержав Нечаєв В.. Учасники фестивалю були нагороджені Грамотами. Всі залишилися дуже задоволеними і розходилися та роз'їжджалися з бажанням зустрітися знову у наступному році.


Немає коментарів:

Дописати коментар