середу, 20 листопада 2019 р.

Марафон Гідності «Мужність, приречена на безсмертя»


З метою збереження належної шани патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав , свобод людини і громадянина в Арбузинській центральній районній бібліотеці 19 листопада відбувся марафон Гідності «Мужність, приречена на безсмертя». На захід були запрошені семикласники Арбузинської ЗОШ №2 імені О. Закерничного, разом з вчителями Л.Коцур та О.Торбою.

Марафон розпочався Гімном України , який так трепетно звучав у виконанні всіх присутніх. Бібліотекарі А.Середенко та С.Степанченко розповіли школярам про події, що сколихнули весь світ і не залишили байдужою жодної душі. Учні поновили в пам'яті  події 2013-2014 рр., початок національної революції та імена її героїв, які виступили на захист демократичних цінностей , не пошкодувавши навіть власного життя ,задля оновлення Української держави.
 Під час заходу діти мали змогу переглянути документальні кадри про страшні події шестирічної давнини. До глибини душі проникливими були патріотичні поезії. Присутні прослухали пісні «Я україночка», «На горі високій», «Ми українці» у виконанні працівників районного Будинку культури Л.Тищенко та  Д.Зайцевої.
Згадали героїв-земляків, які загинули, захищаючи свою країну в зоні ООС і вже ніколи не повернуться на рідні простори Арбузинщини, вшанувавши їх  пам’ять хвилиною мовчання.
Також учням була запропонована книжкова експозиція «Революція Гідності : погляд серцем », на якій широко представлені книги, фотоальбоми, дописи очевидців доленосних подій в Україні.
По закінченню заходу семикласники та вчителі поклали квіти до памятника Воїнам  ООС.

Немає коментарів:

Дописати коментар