понеділок, 26 квітня 2021 р.

Чорнобиль стукає в наші серця

 #чорнобиль_герої_пам_ять

Арбузинська центральна бібліотека пропонує до Вашої уваги онлайн акцію «Чорнобиль стукає в наші серця», присвячену нашим землякам, ліквідаторам аварії на ЧАЕС.
БУРЯЧЕНКО АНАТОЛІЙ СЕМЕНОВИЧ
Народився 19 серпня 1950 року в с. Червона Долина Снігурівського р-ну. У 1956 році разом з сім’єю переїхав до с. Шевченково Новобузьського району. Закінчив середню школу та Казанківське СПТУ №11, відслужив в армії.
1 вересня 1987 року призваний на ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Здійснив 41 виїзд на територію станції.
Першочерговим завданням було очищення території поблизу зруйнованого блоку від високоактивних частин активної зони, викинутих з реактора, їх збір, транспортування і поховання.
В обов’язки Анатолія Семеновича входило прибирання, дезактивація територій та приміщень станції.
А також приймав участь в патрулюванні покинутих будівель в м. Прип’яті .
За високий професіоналізм, мужність, героїзм, самовідданість, виявлені під час ліквідації Чорнобильської катастрофи, сумлінне виконання службових обов’язків, пов’язаних з ризиком для життя, значний особистий внесок у справу цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій нагороджений відзнакою «Участник ликвидации последствий аварии на ЧАЭС», грамотами обласної та районної державних адміністрацій.






Немає коментарів:

Дописати коментар